Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Hi

I had a completely working system. I guess this started once after I had to kill the system since it was not responding.

The jdbc adapter started to hang once the system was coming up. So I reinstalled the jdbc adapter assuming that the killing would have messed something up. That did not help.

Then I went to the books and realised that now package dependencies are MANDATORY when using JDBC Adapters. That means that you need to show the adapter services package that its depending on JDBC Adapter pacakge and up the chain. This was required so that the server loads the correct packages in order.

After this change I can see that the JDBC Adapter is correctly loading, but when it loads my adapter connection it reports this error and hangs. Then the server becomes unresponsive and I have to kill it.

This is the error at log level 7 while loading my adapter connections.

2006-01-30 09:51:43 GST \[ ISS.0028.0012C\] WmJDBCAdapter: Startup service (wm.adapter.wmjdbc.admin:registerAdapter)
2006-01-30 09:51:43 GST \[ ART.0114.1500V3\] Adapter Runtime: com.wm.adapter.wmjdbc.JDBCAdapter.constuctor Started.
2006-01-30 09:51:43 GST \[ ART.0114.1500V3\] Adapter Runtime: com.wm.adapter.wmjdbc.JDBCAdapter._init() Started.
2006-01-30 09:51:43 GST \[ ART.0114.1500V3\] Adapter Runtime: com.wm.adapter.wmjdbc.JDBCAdapter.getAdapterDisplayName() Started.
2006-01-30 09:51:43 GST \[ ART.0114.1108V1\] Adapter Runtime: Registering adapter type JDBCAdapter in adapter type manager.
2006-01-30 09:51:43 GST \[ ART.0114.1500V3\] Adapter Runtime: com.wm.adapter.wmjdbc.JDBCAdapter.getAdapterOnlineHelp() Started.
2006-01-30 09:51:43 GST \[ ART.0118.5504V1\] Adapter Runtime (Connection): Starting connection for adapter type JDBCAdapter.
2006-01-30 09:51:43 GST \[ ART.0118.5505V1\] Adapter Runtime (Connection): Starting connection eBankAdapterServices.adapter:BANCS.
2006-01-30 09:51:43 GST \[ ART.0118.5505V1\] Adapter Runtime (Connection): Starting connection eBankAdapterServices.adapter:BANCS.
2006-01-30 09:51:43 GST \[ ART.0118.5517V1\] Adapter Runtime (Connection): Creating connection manager properties: >>>BasicData:Poolable=true,minimumPoolSize=1,maximumPoolSize=10,poolIncrementSize=1,blockingTimeout=1000,expireTimeout=1000,selectionSize=0,poolOnCommit=true<<<.
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] \[ STARTUP\] Glue 6.0 build 223 (c) 2001-2005 webMethods, Inc.
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] Exception in thread "main" java.net.BindException: Address already in use: NET_Bind
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at java.net.PlainSocketImpl.socketBind(Native Method)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at java.net.PlainSocketImpl.bind(PlainSocketImpl.java:357)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at java.net.ServerSocket.bind(ServerSocket.java:341)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at java.net.ServerSocket.<init>(ServerSocket.java:208)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at java.net.ServerSocket.<init>(ServerSocket.java:164)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at javax.net.DefaultServerSocketFactory.createServerSocket(Unknown Source)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at electric.net.socket.tcp.TCPSocketFactory.createServerSocket(Unknown Source)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at electric.net.socket.SocketFactories.createServerSocket(Unknown Source)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at electric.net.socket.SocketServer.<init>(Unknown Source)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at electric.webserver.WebServer.<init>(Unknown Source)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at electric.webserver.WebServer.<init>(Unknown Source)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at electric.webserver.WebServers.startWebServer(Unknown Source)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at electric.webserver.WebServers.startWebServer(Unknown Source)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at electric.server.http.HTTP.startup(Unknown Source)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at electric.server.http.HTTP.startup(Unknown Source)
2006-01-30 09:51:45 GST \[ ETD.0000.0000V1\] at com.wm.deployer.main.Test.main(Test.java:19)


Anyone ever came across this

Thahir

Labels
  1. Feb 14, 2006

    hido

    Hi Thahir I don't think this is the adapter hanging. It's the Glue server not b…

    Hi Thahir

    I don't think this is the adapter hanging. It's the Glue server not being able to startup because the port number it's using is already in use. Could be that there's a Tomcat server already running on that port, or if you are repeatedly restarting webMethods, the port connection didn't get released properly.
    I suggest you look at your task mnanager (assuming you are running Windows) and see if you can kill any web servers still running before starting up webMethods.

    Cheers,
    Hido